Fietsen van Stenis
Stromer-speed-pedelec

Verende zadelpen

Voor extra comfort en demping

Het rijden op een Stromer speed pedelec is een unieke ervaring – de combinatie van snelheid, kracht en stijl maakt het tot een uitstekende keuze voor forenzen en vrijetijdsrijders. Maar zelfs de beste fietsen kunnen baat hebben bij een paar upgrades om het comfort en de rijervaring te verbeteren. Zeker als je vaak over wat minder strak geasfalteerde wegen fietst.

In artikel gaan we dieper in op het nut van een verende zadelpennen, die het fietscomfort aanzienlijk kunnen verbeteren: de Redshift ShockStop Pro en de Kinekt BodyFloat verende zadelpen.

Stromer ST5 suspension

Zadelpennen met vering

Redshift Shockstop Pro

Kinekt Bodyfloat

Kinekt Bodyfloat 2.0

CaneCreek eeSilk

Verende zadelpennen

Van de merken Redshift, Kinekt en Cane Creek

Redshift ShockStop Pro zadelpen

De Redshift ShockStop Pro zadelpen is speciaal ontworpen om de schokken en trillingen die je op de weg tegenkomt te verminderen. Met een instelbare veerweg van 35 millimeter is deze zadelpen perfect voor het filteren van oneffenheden op de weg, waardoor je rit aanzienlijk comfortabeler wordt.

Het unieke van de Redshift ShockStop Pro is dat hij een aanpasbaar veersysteem heeft. Dit betekent dat je de hardheid van de veer kunt aanpassen aan je gewicht en rijstijl, waardoor je een perfect gebalanceerde en daarmee comfortabele rit krijgt. De Redshift ShockStop Pro kan altijd naar jouw voorkeur worden afgesteld.

Daarnaast heeft de Redshift ShockStop Pro een slank en gestroomlijnd ontwerp dat niet misstaat op een high-end fiets zoals de Stromer speed pedelec. De zadelpen is gemaakt van hoogwaardig aluminium en verkrijgbaar in verschillende maten, dus er is altijd een die past bij jouw fiets en jouw lichaamsbouw.

Kinekt BodyFloat

De Kinekt BodyFloat is een andere uitstekende optie als je op zoek bent naar meer comfort op je Stromer speed pedelec. Net als de Redshift ShockStop Pro, heeft de BodyFloat een veersysteem dat ontworpen is om de schokken en trillingen van de weg te absorberen.

Wat de BodyFloat onderscheidt, is de gepatenteerde isolatietechnologie. In plaats van alleen de verticale bewegingen te dempen, isoleert de BodyFloat ook horizontale bewegingen, wat resulteert in een nog soepelere rit.

De veerconstante van de BodyFloat is eveneens aanpasbaar, waardoor je de prestaties kunt afstemmen op jouw gewicht en rijstijl. Het is ook beschikbaar in verschillende maten en kan dus gemakkelijk worden aangepast aan jouw specifieke behoeften.

CaneCreek eeSilk

De Cane Creek eeSilk verende zadelpen is ontworpen om onverharde wegen als bijvoorbeeld grint en gravelpaden super comfortabel af te leggen.

De Cane Creek eeSilk verende zadelpen is uitgerust met een slimme vering die de effecten van hobbelige en onverharde wegen erg goed filtert en dempt. Of je nu op gravelpaden, zandpaden of landwegen rijdt, deze zadelpen garandeert een bijzonder comfortabele rit.

Volgens het toonaangevende wielerblad Velozine werkt de eeSilk zadelpen geweldig op grind en onverharde wegen. De review lees je hier.

De Cane Creek eeSilk is dus een ideale partner voor gravelfietsers en speed pedelecs berijders die regelmatig op onverharde wegen rijden.

De werking van een verende zadelpen

Redshift ShockStop Pro zadelpen

Een uitstekende upgrade

Zowel de Redshift ShockStop Pro als de Kinekt BodyFloat verende zadelpennen zijn uitstekende upgrades voor je Stromer speed pedelec. Ze bieden allebei aanzienlijk meer comfort door de schokken en trillingen van de weg te absorberen. Bovendien kunnen ze worden aangepast aan jouw specifieke gewicht en rijstijl, waardoor je een volledig gepersonaliseerde fietservaring krijgt.

Hoewel beide zadelpennen topkeuzes zijn, kan de keuze afhangen van je persoonlijke voorkeur. Als je op zoek bent naar een zadelpen met een minimalistisch ontwerp dat naadloos op je Stromer past, dan is de Redshift ShockStop Pro wellicht de ideale keuze. Als je waarde hecht aan maximale schokabsorptie en comfort, dan biedt de Kinekt BodyFloat met zijn unieke isolatietechnologie een ongeëvenaarde rijervaring.

Maar ongeacht je keuze, de verbetering van het comfort en de vermindering van vermoeidheid die deze verende zadelpennen bieden, zullen zeker bijdragen aan je dagelijkse ritten en lange tochten. Uiteindelijk draait het allemaal om het genieten van de rit en met deze upgrades zal je Stromer speed pedelec je zonder twijfel nog meer fietsplezier geven.

Kom je er niet uit bij de keuze voor een verende zadelpen? Neem dan contact op met Fietsen van Stenis of bezoek onze winkel voor een deskundig advies.

Stromer ST5 Suspension

Alle Stromer modellen op een rij

De ultieme perfectie

Actieradius: 65 – 255 km

Vanaf: €12140,-

of lease vanaf €350.- per maand

Voor wie alles wil

Actieradius: 65 – 190 km

Vanaf: €10807,-

of lease vanaf €333.- per maand

Actieradius: 60 – 180 km

Vanaf: €7290,-

of lease vanaf €261,- per maand

Voor naar je werk

Actieradius: 50 – 150 km

Vanaf: €6308,-

of lease vanaf €236.- per maand

Actieradius: 30 – 90 km

Vanaf: €5168,-

of lease vanaf €206,- per maand

Dé speed pedelec specialist

Fietsen van Stenis is gespecialiseerd in Stromer speed pedelec en exclusief dealer van dit merk. We hebben altijd een ruime voorraad van deze snelle fietsen. Kom gerust langs, ons team is je graag van dienst met een goed advies onder het genot van een goed bakje koffie of thee. Of maak een afspraak en ervaar zelf de sensatie van het rijden op een Stromer. 

Spreek ik je snel? Marco van Stenis