Fietsen van Stenis
Stromer-speed-pedelec

De ultieme perfectie

Welke Stromer accu's zijn er?

Stromer accu

Welke accu’s zijn er en hoever kom je ermee

De accu is een cruciaal onderdeel van elke elektrische fiets. Een Stromer accu bepaalt de actieradius en dus hoever je op een acculading kunt komen. De accu is ook een belangrijk deel van de kostprijs van een elektrische fiets. In dit artikel nemen we de verschillende Stromer accu’s onder de loep en leggen we de verschillen en overeenkomsten uit.

Er zijn drie verschillende Stromer accu’s leverbaar, die voor alle modellen geschikt zijn. Het verschil tussen de accu’s zit hem met namen in de capaciteit, die met een waarde (Wh) wordt omschreven. De afkorting Wh staat voor Watt uur en geeft aan hoeveel energie een accu kan opslaan. Hoe hoger het getal, hoe groter het bereik van de speed pedelec is. Zo brengt de 618Wh accu je 120 kilometer ver, de gele accu van 814Wh heeft een actieradius van 150 kilometer en met de blauwe accu (met een capaciteit van 983Wh), leg je maximaal 180 kilometer af. 

Alleen beschikbaar voor het topmodel van Stromer, de ST7 is een accu van maar liefst 1440Wh beschikbaar. Goed voor een bereik van 255 kilometer.

Stromer BQ814 accu 

Stromer accu's

Hoever kom ik op en acculading?

Hoe de actieradius wordt beïnvloed

Hoever je op een acculading komt, is van verschillende factoren afhankelijk. Als eerst natuurlijk de mate van ondersteuning. Als je de maximale snelheid met maximale ondersteuning wilt halen dan zal de accu sneller leeg zijn. Ook de temperatuur is van invloed. Een Stromer accu is sneller leeg als het buiten koud is. Daarom verdient het altijd de voorkeur om een accu op te laden bij kamertemperatuur.

Daarnaast zorgt de juiste bandenspanning er voor dat je fiets de minste weerstand heeft op de weg. Een te lage bandenspanning zorgt voor een kleinere actieradius. Als laatste speelt ook de wind een belangrijke rol in hoe ver je komt op een volle acculading.

De onderstaande afbeelding geeft weer wat het minimale en maximale bereik is van de verschillende Stromer accu modellen.

Heeft u nog vragen over de verschillende Stromer accu’s of wilt u een accu als reserve bij bestellen of laten reviseren? Neem dan contact op met Fietsen van Stenis. We zijn je graag van advies!

stromer accu actieradius

De actieradius van de verschillende Stromer accu’s 

BQ618

BQ814

BQ983

Accu lader CR246

Een extra accu oplader kan erg handig zijn. Zodat je deze niets steeds hoeft mee te nemen als je dagelijks naar je werk fietst en daar de fiets wilt opladen. Met de Stromer CR246 laadt je de accu snel en zeer stil op (maximaal 0,5 dB). De oplader is geschikt voor alle huidige Stromer modellen en heeft een kabellengte van ruim 3 meter.

Stromer lader CR246

Alle Stromer modellen op een rij

De ultieme perfectie

Actieradius: 65 – 255 km

Vanaf: €12140,-

of lease vanaf €350.- per maand

Voor wie alles wil

Actieradius: 65 – 190 km

Vanaf: €10807,-

of lease vanaf €333.- per maand

Actieradius: 60 – 180 km

Vanaf: €7290,-

of lease vanaf €261,- per maand

Voor naar je werk

Actieradius: 50 – 150 km

Vanaf: €6308,-

of lease vanaf €236.- per maand

Actieradius: 30 – 90 km

Vanaf: €5168,-

of lease vanaf €206,- per maand

Dé speed pedelec specialist

Fietsen van Stenis is gespecialiseerd in Stromer speed pedelec en exclusief dealer van dit merk. We hebben altijd een ruime voorraad van deze snelle fietsen. Kom gerust langs, ons team is je graag van dienst met een goed advies onder het genot van een goed bakje koffie of thee. Of maak een afspraak en ervaar zelf de sensatie van het rijden op een Stromer. 

Spreek ik je snel? Marco van Stenis