Fietsen van Stenis
Stromer-speed-pedelec

De ultieme perfectie

Speed pedelec regels

Speed pedelec regels

Alles wat je moet weten

Speed pedelecs kom je steeds vaker tegen op de weg. Zo’n snelle elektrische fiets is een steeds populairder vervoersmiddel. Met deze toegenomen populariteit komen natuurlijk ook bepaalde verantwoordelijkheden. In dit artikel worden de regels, voorschriften en voordelen voor je op een rij gezet.

Wat is een Speed Pedelec?

Een speed pedelec is een elektrisch ondersteunde fiets die snelheden tot 45 km/u kan bereiken. Het woord ‘pedelec’ komt van “pedal electric cycle” en verwijst naar het feit dat de motor alleen assistentie biedt als de fietser zelf trapt. 

Door de wet wordt een speed pedelec in het verkeer gezien als een bromfiets en daarom moet een dergelijke fiets van een geel kenteken worden voorzien. Voor een gewone elektrische fiets die een maximale snelheid van 25 km/h haalt hoeft dat niet.

Het dragen van een goedgekeurde helm is verplicht

Wat zijn de Speed Pedelec regels?

Alle speed pedelec regels die de Nederlandse overheid stelt aan het rijen op een snelle elektrische fiets zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. We zetten hieronder de belangrijkste regels op een rij:

speed pedelec regels wetgeving

Wat moet je nog meer weten?

Naast de wettelijke vereisten zijn er ook praktische overwegingen:

Wat zijn de voordelen?

Het fietsen op een speed pedelec heeft een aantal interessante voordelen. Met een snelheid tot maar liefst 45 km/h is het een serieus alternatief voor de auto en kan perfect worden ingezet voor woon-werk verkeer. De gemiddelde afstand naar het werk ligt in Nederland tussen de 15 en 30 kilometer. Een afstand die met een snelle elektrische fiets prima te doen is en het is ook nog eens duurzaam én gezondOndanks de trapondersteuning, moet je zelf nog steeds meetrappen en blijf je in beweging.

Uit de praktijk blijkt dat maar liefst 80% van de speed pedelecrijders de auto laat staan, als je aan mensen aan hun nieuwe vervoersmiddel zijn gewend.  

Wel is het echt even wennen aan zo’n snelle fiets en niet iedereen is gewend aan de snelheid die je kunt ontwikkelen.

Een keer proberen?

Wil je zelf een keer de voordelen van een speed pedelec ervaren? Kom dan langs voor een proefrit en maak een afspraak. Fietsen van Stenis is geselecteerd Stromer dealer en heeft altijd een aantal modellen van dit merk op voorraad. Ook voor leasing, onderhoud en accessoires ben je bij ons aan het juiste adres.

Alle Stromer modellen op een rij

De ultieme perfectie

Actieradius: 65 – 255 km

Vanaf: €12140,-

of lease vanaf €350.- per maand

Voor wie alles wil

Actieradius: 65 – 190 km

Vanaf: €10807,-

of lease vanaf €333.- per maand

Actieradius: 60 – 180 km

Vanaf: €7290,-

of lease vanaf €261,- per maand

Voor naar je werk

Actieradius: 50 – 150 km

Vanaf: €6308,-

of lease vanaf €236.- per maand

Actieradius: 30 – 90 km

Vanaf: €5168,-

of lease vanaf €206,- per maand

Dé speed pedelec specialist

Bij Fietsen van Stenis delen we je passie voor de nieuwste e-bike technologie. We streven ernaar om je de meest innovatieve en kwalitatieve producten op de markt te bieden. We kijken ernaar uit je binnenkort te verwelkomen!

Spreek ik je snel? Marco van Stenis