Fietsen van Stenis
Stromer-speed-pedelec

De ultieme perfectie

Cratoni speed pedelec helmen

Speed pedelec helmen

van Cratoni, extreem veilig en innovatief

Als je op zoek bent naar een helm voor je Stromer speed pedelec, is het belangrijk om te kiezen voor een helm die specifiek is ontworpen voor de snelheden van deze fiets. Een van de merken die een uitstekende optie biedt voor speed pedelec helmen is Cratoni. In dit artikel gaan we in op de voordelen van Cratoni speed pedelec helmen en waarom je voor zo’n helm moet kiezen. Cratoni is een Duits merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige en innovatieve helmen. Het bedrijf heeft een uitgebreide collectie helmen, waaronder ook een speciale lijn voor speed pedelecs. De helmen van Cratoni zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en materialen, en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.
speed-pedelec-helm-Cratoni-vigor

met vizier 

Waarom kiezen voor een
Cratoni speed pedelec helm?

Veiligheid

De veiligheid van de fietser staat bij Cratoni altijd op de eerste plaats. De speed pedelec helmen van Cratoni zijn specifiek ontworpen voor de snelheden van deze fiets. De helmen zijn voorzien van extra bescherming aan de achterkant van de helm en hebben een verstevigde kinband voor extra bescherming van het gezicht. Bovendien voldoen alle helmen van Cratoni aan de Europese veiligheidsnormen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een veilige helm draagt tijdens het fietsen.

Comfort

Cratoni speed pedelec helmen zijn niet alleen veilig, maar ook comfortabel om te dragen. De helmen zijn voorzien van ventilatieopeningen die zorgen voor een goede luchtstroom, waardoor je hoofd koel blijft tijdens het fietsen. Bovendien zijn de helmen voorzien van een verstelsysteem waarmee je de helm gemakkelijk kunt afstellen op de juiste maat.

Design

Naast veiligheid en comfort zijn Cratoni speed pedelec helmen ook nog eens mooi om te zien. Het merk heeft een uitgebreide collectie helmen met verschillende designs en kleuren, zodat er altijd wel een helm is die bij jouw stijl past.

Speed pedelec helm NTA 8776

Goedgekeurd volgens de laatste normen

NTA 8776 is een Nederlandse veiligheidsnorm die specifiek is ontwikkeld voor speed pedelec helmen. Deze norm is in 2016 geïntroduceerd en heeft als doel om de veiligheid van speed pedelec fietsers te waarborgen.

De NTA 8776 norm stelt onder andere eisen aan de sterkte en slagvastheid van de helm, de stabiliteit van de riembevestiging en het gezichtsveld van de fietser. Ook moet de helm voldoende ventilatieopeningen hebben om oververhitting te voorkomen. Daarnaast moeten de helmen voorzien zijn van een reflecterend element aan de achterkant voor een betere zichtbaarheid.

Het is belangrijk om te weten dat de NTA 8776 norm alleen geldt voor speed pedelec helmen en niet voor reguliere fietshelmen. Als je een speed pedelec helm wilt kopen, is het daarom verstandig om te kijken of deze voldoet aan de NTA 8776 norm. Helmen die voldoen aan deze norm zijn uitgebreid getest en bieden een hoge mate van bescherming bij ongevallen. Het dragen van een NTA 8776 gecertificeerde helm is dan ook sterk aanbevolen voor speed pedelec fietsers.

Cratoni speed pedelec helm Vigor

De Vigor voldoet aan
de NTA 8776 norm

Cratoni speed pedelec helmen

De Cratoni modellen

Cratoni heeft verschillende modellen speed pedelec helmen in het assortiment, waaronder de Cratoni Vigor, de Cratoni Smartride en de C-Loom 2.0 . Elke helm heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen. Het topmodel Smartride is bijvoorbeeld voorzien van een geïntegreerde achterlicht, en Bluetooth zodat de helm met je smartphone gekoppeld kan worden.  Kortom, Cratoni biedt een zeer ruime keuze aan speed pedelec helmen, zodat er voor elke fietser wel een geschikte helm te vinden is, voor elk budget.

speed pedelec helm Cratoni

Stromer speed pedelec helm

In samenwerking met Unit1

Naast de modellen van Cratoni levert Fietsen van Stenis ook de Stomer Smart helmet, de eerste helm die met een app gekoppeld kan worden aan je Stomer fiets. In samenwerking met UNIT1 heeft Stromer deze revolutionaire speed pedelec helm ontwikkeld. Een slimme helm met een stijlvol design die gekoppeld kan worden aan elke Stromer fiets. Een van die innovatieve eigenschappen is dat het remlicht achterop de helm automatisch oplicht als je afremt. De Stromer Samrt Helmet biedt optimale bescherming in combinatie met een fraai design. De constructie van de helm garandeert een optimale valbescherming. Fijn om te weten, zeker met de hoge snelheden die je met een speed pedelec kunt halen.

De verschillende veiligheid zones van de Smart helm

Dé speed pedelec specialist

Fietsen van Stenis is gespecialiseerd in Stromer speed pedelec en exclusief dealer van dit merk. We hebben altijd een ruime voorraad van deze snelle fietsen. Kom gerust langs, ons team is je graag van dienst met een goed advies onder het genot van een goed bakje koffie of thee. Of maak een afspraak en ervaar zelf de sensatie van het rijden op een Stromer. 

Spreek ik je snel? Marco van Stenis