Fietsen van Stenis
Stromer-speed-pedelec

Stromer riemaandrijving

Stromer riemaandrijving

Speed pedelec riemaandrijving

Waarom kiezen voor riemaandrijving?

Nog niet zo lang geleden was de traditionele ketting de standaard voor het de kracht overbrenging naar het achterwiel van de fiets. Met de komst van riemaandrijving is echter een ware revolutie op gang gebracht voor fietsen als ebikes en speed pedelecs. Maar wat is riemaandrijving nu precies, en wat maakt het een aantrekkelijke keuze boven de traditionele kettingaandrijving?

Speed pedelec riemaandrijving is een technologie die zijn oorsprong vindt in de motorsport. Omdat motoren steeds krachtiger werden, zochten engineers naar een alternatief voor aandrijving middels een metalen ketting en werd een duurzame, sterke en synthetische riem ontwikkeld. Deze techniek is nu ook overgewaaid naar de fietswereld.

Gates riemaandrijving van carbon

De voordelen van riemaandrijving

Onderhoudsgemak: De traditionele metalen ketting moet regelmatig schoongemaakt en gesmeerd worden, terwijl een riem nauwelijks onderhoud vraagt. Dat scheelt een hoop tijd, moeite en geknoei. 

Duurzaam en betrouwbaar: Riemaandrijving is erg duurzaam en erg goed bestand tegen alle omstandigheden, van modder tot nattigheid. Een riem kan niet roesten en heeft een lange levensduur en hoeft dus veel minder vaak vervangen te worden. Een riem van het merk Gates kan wel 35.000 kilometer meegaan. 

Stil en soepel: Speed pedelec riemaandrijving zorgt voor een comfortabele en prettige fietservaring, omdat deze uitermate stil en soepel loopt.

Consistent: Over de gehele levensduur geeft riemaandrijving een consistentere prestatie, in vergelijking met de geleidelijke verslechtering van de traditionele  ketting.

beste-speed-pedelec-riemaandrijving

Zijn er ook nadelen?

Hogere aanschafkosten: Riemaandrijfsystemen zijn duurder dan traditionele kettingaandrijvingen. De hogere investering verdient zich op termijn weer terug omdat de riem tot wel 10 x langer meegaat dan een traditionele ketting.

Vervanging:  Het vervangen van een riem vereist specifieke kennis en zijn wat lastiger te monteren als deze vervangen moeten worden. Een riem vervangen kan het beste door een specialist gedaan worden. 

Waarom kiezen voor riemaandrijving?

Voor speed pedelec-rijders die veel waarde hechten aan duurzaamheid, een stille aandrijving, in combinatie met minimaal onderhoud, biedt riemaandrijving een overtuigend alternatief. Speed pedelec riemaandrijving is bij uitstek geschikt voor  forenzen die dagelijks de fiets pakken en voor langeafstandsrijders die kiezen voor een zorgeloze rijervaring, met minder onderhoud en reparaties.

Stromer heeft meerdere modellen in de collectie die over riemaandrijving beschikken, vaak in combinatie met een geavanceerd elektronisch schakelsysteem.

Neem bijvoorbeeld de Stromer ST5 Pinion, het topmodel ST7 of de en ST2. Allemaal Stromer modellen die de voordelen van riemaandrijving combineren met de hoogwaardige prestaties en het design waar Stromer om bekend staat. Deze modellen bieden een perfecte mix van snelheid, efficiëntie, en gebruiksgemak, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor de veeleisende speed pedelec-rijder.

Ben je op zoek naar de beste speed pedelec met riemaandrijving? Maak dan zeker kennis met Stromer. Niet voor niets vallen de modelle van Stromer regelmatig in de prijzen. Zo won de Stromer ST5 de prestigieuze IDF Award, voor innovatie en design. 

Stromer speed pedelec-proefrit

Stromer riemaandrijving

De beste speed pedelec riemaandrijving

De ultieme perfectie

Actieradius: 65 – 255 km

Vanaf: €12140,-

of lease vanaf €350.- per maand

Voor wie alles wil

Actieradius: 65 – 190 km

Vanaf: €10807,-

of lease vanaf €333.- per maand

Actieradius: 60 – 180 km

Vanaf: €7290,-

of lease vanaf €261,- per maand

Voor naar je werk

Actieradius: 50 – 150 km

Vanaf: €6308,-

of lease vanaf €236.- per maand

Dé speed pedelec specialist

Fietsen van Stenis is gespecialiseerd in Stromer speed pedelec en exclusief dealer van dit merk. We hebben altijd een ruime voorraad van fietsen van dit merk. al dan niet met riemaandrijving. Kom langs voor een goed advies onder het genot van een een kop koffie of thee. Of maak een afspraak en ervaar zelf de sensatie van het rijden op een Stromer. 

Spreek ik je snel? Marco van Stenis